Confidenţialitate

Reexaminarea Codului Silvic, respinsă de către deputații din comisiile juridică, de mediu și de agricultură

Președintele Klaus Iohannis a refuzat să promulge proiectul de modificare a codului silvic, deaorece ar limita activitatea operatorilor economici. Proiectul prevede introducerea unui prag maxim al cantității de lemn pe care o firmă poate să o achiziționeze. Este vorba de maxim 30% material lemnos din fiecare specie.

Modificările aduse codului silvic nu încalcă legislația europeană – a spus Doina Pană, inițiatorul proiectului și ministru delegat pentru Ape și Păduri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liberalii au insistat ca solicitarea de reexaminare a legii trimisă de șeful statului să fie discutată punct cu punct. Deputatul Tinel Gheorghe a spus că sunt multe nereguli ce pot fi corectate în codul silvic.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

            Cererea de reexaminare a codului silvic va ajunge în plenul Camerei deputaților, pentru vot final.

Proiectul Codului Silvic prevede, printre altele, că valorificarea masei lemnoase se face doar de către operatori economici atestați – care pot procesa 40% din materialul achiziționat.

 Accesul public în fondul forestier cu autovehicule, este interzis, cu excepţia activităţilor sportive, de recreere şi turism, care se pot practica doar cu acordul şeful ocolului silvic.

Alte articole stabilite de deputaţi prevăd că preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior se stabileşte anual, prin hotărâre a Guvernului.