Confidenţialitate

Cod roșu de inundații pe rîul Buzău

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, miercuri, o avertizare Cod roşu de inundaţii pe râul Buzău, valabilă pe durata următoarelor ore.

Conform prognozei hidrologilor, până la ora 12:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite şi niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de pericol, pe râul Buzău, aval Vama Buzăului – amonte acumularea Siriu (judeţele Braşov, Covasna şi Buzău).

Avertizarea a fost transmisă către Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională “Apele Române”, Ministerul Administraţiei şi Internelor, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Buzău şi Sistemele de Gospodărire a Apelor: Braşov, Covasna şi Buzău.

Probleme și în Covasna, unde circulaţia rutieră a fost oprită, miercuri dimineaţă, pe DN 10 Siriu-Sita Buzăului, din cauza apei acumulate pe carosabil, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna.

Traficul este deviat pe ruta DN10 Siriu-Cislău – DJ102 Cislău-Vălenii de Munte – DN1A Vălenii de Munte – Braşov.