Cod roșu de inundații în Harghita. Populația, avertizată prin Ro-Alert

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare Cod roşu de inundaţii pentru un râu și un pârâu din judeţul Harghita, valabilă până la miezul nopții. Populația a fost avertizată și prin Ro-Alert.

Hidrologii anunță scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Brădești (afluent al râului Târnava Mare), Homorodul Mare – bazin superior amonte S.H. Băile Homorod, județul Harghita.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Brădești (afluent al râului Târnava Mare).

Conform ISU Harghita, alerta vizează râul Homorodul Mare și pârâul Brădești.

Până la 2 noaptea mai e în vigoare o alertă Cod portocaliu pe râurile mici din bazinele hidrografice: Homorodul Mic și Homorodul Mare, județele Harghita și Brașov.

De asemenea, hidrologii au emis mai multe avertizări cod galben pentru râuri din Botoșani, Suceava, Iași, Maramureș, Bistrița – Năsăud, Cluj, Harghita, Mureș, Neamț, etc.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS