Confidenţialitate

Cod roșu de caniculă în Arad: 25 de persoane au ajuns la spital din cauza căldurii

25 de persoane s-au prezentat, în ultimele 2 zile, la spital cu simptome specifice căldurii excesive, printre acestea și o elevă care  a fost luată de ambulanță, după ce a leșinat în fața unei școli din oraș.

Pacienții reclamă în special dureri de cap și amețeli.

Purtătorul de cuvânt al Spitalul Județean Arad, Simina Roz le dă câteva sfaturi locuitorilor din Arad pentru zilele caniculare:

“Îi sfătuim pe arădeni să evite expunerea prelungită la soare în intervalul orar 11.00 – 18.00, să consume cât mai multe lichide – necarbogazoase și non-alcoolice, legume și fructe proaspete. De asemenea este indicat ca atunci când ieșim din casă să purtăm haine lejere din bumbac, în culori deschise și  pălării de soare. Cele mai expuse la efectele caniculei sunt persoanele vârstnice sau femeile însărcinate, dar și cele care suferă de diferite afecțiuni medicale precum – respiratorii sau cardiace”

Directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean, Raveca Nicoară, a declarat că o femeie însărcinată căreia i s-a făcut rău într-un magazin a apelat la ambulanţă pentru a fi transportată la spital și într-un alt caz, o fată de 14 ani a fost preluată de ambulanță, după ce, pe fondul dezhidratării, a leșinat în faţa unei şcoli din municipiul Arad.

Județul Arad este sub cod roșu de caniculă până vineri inclusiv, iar temperaturile pot ajunge până la 41 de grade C la umbră.