Cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii în aproape toată țara

ANM a emis o avertizare meteo generală, cu un Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată pentru cea mai mare parte a țării, restul fiind sub Cod galben.

Codul portocaliu privește intervalul 14 iunie, ora 13:00 – 15 iunie, ora 03:00, fenomenele vizate fiind cantități de apă însemnate, grindină, intensificări puternice ale vântului, vijelii.

În după-amiaza zilei de duminică (14 iunie) și în prima parte a nopții de duminică spre luni (14/15 iunie), în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova și local în Muntenia, Dobrogea și Oltenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50-80 l/mp.

Vor fi căderi de grindină de medii și mari dimensiuni, vijelii, intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70-80 km/h) și frecvente descărcări electrice.

În intervalul 14 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 10:00, este valabil un Cod galben în șase județe din sudul țării și în București, dar și în părți din județele Constanța și Tulcea.

Instabilitatea se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torvențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp.

În cursul săptămânii viitoare gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS