Cod portocaliu de viscol pentru zona de munte a judeţului Suceava, până la ora 17.00

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o avertizare nowcasting cod portocaliu de viscol pentru zona de munte a judeţului Suceava.

Avertizarea este valabilă până la ora 17.00 şi vizează zona de munte peste cota 1800 m unde se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze ce vor atinge 100..120 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada şi reducând vizibilitatea, dar şi ninsoare.

Meteorologii au prelungit totodată, până la ora 17.00, codul galben emis pentru zona de munte a judeţului Caraş-Severin unde se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge 80-90 km/h, visolind ninsoarea sau spulberând zăpada şi reducând vizibilitatea orizontală şi ninsoare slabă.

Până la 16.00, un cod galben vizând intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 70…80 km/h şi izolat 90…100 km/h care vor spulbera zăpada este valabil pentru mai multe localităţi din judeţul Covasna.

Conform prognozei, în intervalul 22 decembrie, ora 5.00 – 23 decembrie, ora 18.00, în zona montană a judeţelor Satu-Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Cluj, mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri, temporar va ninge, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h. De asemenea, ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea va scădea semnificativ, notează Agerpres.

În acelaşi timp, tot de sâmbătă dimineaţa şi până duminică la ora 18.00, la munte, la altitudini îndeosebi sub 1.500 de metri, vor fi precipitaţii mixte în general moderate cantitativ ce vor favoriza depunerile de polei, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale, în general, de 50 – 55 km/h. Totodată, în zonele joase de relief din jumătatea de nord a ţării, temporar se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie ce vor favoriza formarea poleiului.

ANM precizează că, în cursul nopţii de duminică spre luni (23/24 decembrie) şi pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) vor fi precipitaţii în toate regiunile, mai însemnate cantitativ în zonele de munte unde vor predomina ninsorile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS