Confidenţialitate

Cod portocaliu de ploi abundente, ninsori la munte și vânt puternic în 14 județe din estul țării

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de ploi abundente, ninsori la munte și vânt puternic în 14 județe din estul țării.

Avertizarea intră în vigoare marți, la ora 18, și este valabilă până miercuri, ora 20.00.

În judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacãu, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Brãila, Buzãu, Prahova, Constanţa şi Tulcea, precum şi în zona de munte aferentã judeţului Dâmboviţa se vor cumula cantitãţi de apã ce vor depãşi 50….60 l/mp şi pe arii restrânse 80…90 l/mp.

 

Astfel de fenomene vor fi și în centrul, nordul și sudul țării, unde este valabil un cod galben până joi la ora 10.00.

”În intervalul menţionat, temporar va ploua în majoritatea regiunilor. În special în sud-estul, estul şi centrul ţãrii, precum şi în zonele montane şi submontane cantitãţile de apã vor depãşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp.”, anunță ANM.

La munte va ninge.

”La munte, îndeosebi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zãpadã.
Vântul va prezenta intensificãri temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depãşi la rafalã 55…65 km/h cu precãdere în regiunile estice şi la munte şi pentru intervale scurte de timp peste 75…80 km/h în zona litoralului, dar şi pe crestele înalte de munte, unde va viscoli ninsoarea.”, a mai precizat ANM.