Cod portocaliu de inundatii pe raul Barzava-TIMIS / Alte rauri din Timis & Caras-Severin, vizate de codul galben de inundatii

Până duminică dimineață va ploua în majoritatea regiunilor, potrivit unei informări transmise de Administrația Națională de Meteorologie. În Banat şi Oltenia cantităţile de precipitaţii vor depăşi 15-20 l/mp. În zona montană, în Moldova şi local în Transilvania va ninge, iar vântul va atinge la rafală viteze de 70-80 de kilometri pe oră.

Codul portocaliu de inundaţii se instituie, sâmbătă seară, pe râul Bârzava, în județul Timiș, pe sector aval de stația hidrometrică Gătaia.

Avertizarea emisă de hidrologi intră în vigoare la ora 18.00 și rămâne valabilă până duminică seară, la ora 18.00.

În același interval, râurile Bega Veche, Moraviţa, Pogăniş precum şi afluenţii mici ai Timişului, din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, se află sub cod galben de inundații.

Hidrologii mențin avertizarea cod galben de inundații și pe râurile din bazinele hidrografice Timiș superior, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna (județele Caras-Severin și Timiș), Jiu superior și mijlociu (judetele Mehedinți, Gorj, Hunedoara si Dolj) și pe unii afluenti ai Oltului din județele Vâlcea, Dolj, Gorj, Olt și Argeș.