Cod galben de vânt în mai multe judeţe, dar şi în zona de munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de vânt în patru județe, până luni seara. Alte șase județe sunt sub cod galben de vijeliim, ploi și grindină.

Luni de la ora 11.00 până la ora 3.00, instabilitatea atmosferică se va accentua în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei. Vor fi intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină.

Rafalele vântului vor depăși 60…75 km/h, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala după-amiaza și noaptea și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse și în intervale mai scurte de timp.

Codul galben este în vigoare pentru județele Maramureș, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara și Caraș-Severin.

De asemenea, luni de la ora 15.00 până la ora 21.00 va fi în vigoare o avertizare cod portocaliu în județele Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare vor fi perioade cu intensificări puternice ale vântului – rafale de peste 80…90 km/h și vijelii.

Trecător și pe arii restrânse, intensificări ale vântului se vor semnala în prima parte a zilei și în județul Caraș-Severin.

Zona de munte din două judeţe este luni, până la ora 11.00, sub avertizare cod galben de vânt, care la rafală ajunge şi la 100 de kilometri pe oră.

Potrivit avertizării nowcasting emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, în zona de munte a județului Caraş-Severin, dar și în localitățile Reșița, Moldova Nouă, Oravița, Anina, Bozovici, Pojejena, Carașova, Lupac, Sichevița, Răcășdia, Grădinari, Sasca Montană, Dalboșeț, Coronini, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Gârnic, Șopotu Nou, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici, Ciudanovița și Goruia se semnalează intensificări ale vântului care vor atinge 75 – 80 de kilometri pe oră.

Avertizarea cod galben este în vigoare și pentru zona de munte a județului Hunedoara.

Se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge viteze de 60-65 km/h, iar la rafală 75-80 km/h. Pe crestele montane vântul va atinge viteze de 90-100 km/h.

Avertizarea nowcasting este în vigoare până la ora 11.00.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS