COD GALBEN de ploi și vijelii

Administrația Națională de Meteorologie anunță că din această seară, de la ora 20, până miercuri dimineață la ora 3, în toate zonele de munte, precum şi în Banat, Crişana, Oltenia, Maramureş, Transilvania, nord-vestul Moldovei şi vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã ce se va manifesta prin intensificãri ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descãrcãri electrice, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi cãderi de grindinã.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantitãţi de apã ce vor depãşi 20…25 l/mp şi punctiform 50…60 l/mp.
Astfel de fenomene se vor semnala şi în regiunile estice şi sud-estice, dar pe spaţii mai restrânse, îndeosebi în a doua parte a zilei de marţi (25 iulie) şi în prima parte a nopţii de marţi spre miercuri (25/26 iulie).

În cursul zilei de marţi, 25 iulie, în sudul şi estul Munteniei, vestul Dobrogei, sudul şi centrul Moldovei, disconfortul termic va fi ridicat, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 şi 35 de grade.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS