Cod galben de ploi si temperaturi scazute

Meteorologii anunță ninsori și lapoviță la munte și în jumătatea de nord a Moldovei.

Administrația Națională de Meteorolofie a emis două atenționari cod galben de ploi, vânt puternic şi temperaturi scăzute.

Acestea sunt valabile în aproape toată ţara, de miercuri seară până vineri. La munte şi în jumătatea de nord a Moldovei sunt anunţate lapoviţă şi ninsoare.

Potrivit ANM, prima atenționare este valabilă de miercuri seară, ora 21.00, și până joi, la ora 23.00, în judeţele Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Sibiu va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 – 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 40 – 60 de litri pe metru pătrat.

În Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali vor fi şi lapoviţă și ninsoare.

Meteorologii spun că va ploua pe arii extinse în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea de sud-vest, unde vremea se va răci accentuat.

A doua atenționare intră în vigoare joi noapte, când ploile se vor extinde şi vor cuprinde, până vineri, la ora 23.00, aproape toată ţara. Temperaturile vor fi scăzute în toată țara.

Judeţele avertizate: Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Sibiu, Vâlcea, Braşov, Covasna, Harghita, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamţ, Iaşi, Botoşani, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi Mureş.

La munte şi la deal cantităţile de precipitații vor ajunge până la 25 de litri pe metru pătrat şi izolat peste 50 de litri pe metru pătrat.

În noaptea de joi spre vineri şi vineri, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în Carpaţii Orientali şi în jumătatea de nord a Moldovei. Trecător va ninge şi pe celelalte creste montane.

‘Vremea se va menţine deosebit de rece până spre sfârşitul lunii octombrie, au mai spus meteorologii.