Confidenţialitate

Cod galben de ploi, ninsori şi vijelii pentru nordul, estul, vestul şi centrul ţării

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi, ninsori şi vijelii pentru 26 de judeţe din nordul, estul, vestul şi centrul ţării, valabilă de sâmbătă noapte până duminică seara.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, începând de sâmbătă după-amiază va ploua în toată ţara. In vest, sud-vest, centru, nord şi nord-est, cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 de litri pe metru pătrat şi, pe arii restrânse, 50-60 de litri pe metru pătrat în zona montană şi în Moldova.

Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze ce vor depăşi 50-60 de kilometri pe oră, iar la munte şi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova vor fi rafale de peste 60-70 de kilometri pe oră.

Avertizarea cod galben intră în vigoare sâmbătă, la ora 23.00 şi este valabilă până duminică la ora 22.00. Este valabila pentru judeţele Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Bacău, Neamţ, Iaşi, Botoşani, Suceava, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Cluj şi Sibiu, precum şi pentru unele zone din judeţele Bihor, Arad, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Vrancea.

În toate zonele de munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă consistent, vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60-70 de kilometri pe oră, iar pe creste 80-90 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.