Confidenţialitate

Cod galben de ploi în zece județe și ninsori la munte. Vânt, ploi și burniță în București

Meteorologii au emis vineri o atenționare Cod galben de ploi puternice în zece județe, de sâmbătă, la ora 8.00, până duminică, la ora 10.00.

La munte, în Carpații Meridionali și de Curbură, va ninge abundent, iar rafalele de vânt vor ajunge la 80 de kilometri pe oră. Din această cauză, vizibilitatea va fi scăzută.

Codul galben vizează județele Gorj, Vâlcea, Sibiu, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Covasna, cu precădere în zona subcarpatică și la altitudini mai mici de 1700 de metri, ploi. Acestea vor fi în general importante cantitativ și se vor acumula peste 20-30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Temporar va ploua în majoritatea regiunilor, iar în cele sudice și estice se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 15-20 l/mp.

Referitor la București, meteorologii anunță vreme rea la sfârșit de săptămână, cu ploi, vânt, ceață și burniță. Până sâmbătă dimineața, cerul va fi noros, iar până spre orele serii va ploua slab. Temperatura maximă va fi de 7 – 8 grade, iar cea minimă de 2 – 3 grade. Din a doua parte a nopții se va forma ceață, care trecător va fi asociată cu burniță.

De sâmbătă până duminică la ora 10.00, cerul va fi noros și mai ales pe parcursul zilei și în orele serii va ploua. Ploile vor fi moderate, iar în medie se vor acumula cantități de apă de 10 – 15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu viteze la rafală de 30 – 35 km/h.