Cod galben de ninsori în șase județe din Moldova

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ninsori în șase județe din Moldova. Atenționarea este valabilă de marți de la ora 15.00 până miercuri la ora 11.00.

Sunt vizate județele Suceava, Botoşani, NeamţIaşi, Bacău și Vrancea (zona de munte).

În aceste zone va ninge și se va depune un strat de zăpadă consistent.

ANM a prelungit și informarea meteo de precipitații și vânt puternic în majoritatea regiunilor, aceasta fiind valabilă până joi la ora 11.00.

 

„Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp, iar în sudul Moldovei, Muntenia şi Dobrogea, dar şi în zonele deluroase şi montane din restul teritoriului se vor cumula pe arii restrânse peste 30…40 l/mp. În jumătatea de nord a Moldovei, dar şi la munte, la altitudini mari vor predomina ninsorile, iar în vestul, nord-vestul şi centrul teritoriului precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare”, anunță ANM.

”În regiunile sudice şi sud-estice (inclusiv în zona Municipiului Bucureşti) la început vor fi mai ales ploi, iar din a doua parte a zilei de miercuri (8 februarie) acestea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Pe spaţii restrânse, cu precădere în sudul şi centrul Moldovei şi în nordul Munteniei, vor fi depuneri de polei. Temporar vântul va avea intensificări în sudul Moldovei, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei şi local în Oltenia, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50…55 km/h şi izolat 65 km/h”, se mai arată în informarea meteorologilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS