Confidenţialitate

Cod galben de ninsoare și vânt puternic în județele Olt, Dolj și Mehedinți. Pe mai multe drumuri se circulă în condiții de ninsoare slabă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi dimineaţă, atenţionări cod galben de ninsoare şi vânt puternic pentru judeţele Dolj, Olt şi Mehedinţi.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române. pe mai multe sectoare de drumuri naţionale, în judeţele din sudul ţării, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ninsoare slabă, însă nu sunt semnalate blocaje şi nici probleme deosebite de vizibilitate în trafic.

Atenţionările emise de către ANM sunt în vigoare până marţi dimineaţă la ora 10.00, în judeţele Dolj şi Olt, unde se vor semnala ninsori moderate care vor determina scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri şi se va depune strat de zăpadă local de 8-10 centimetri şi izolat 12 de centimetri.

De asemenea, vorr fi intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 25…30 kilometri la oră.

Sub avertizare cod galben se află, tot până la ora 10.00, şi judeţul Mehedinţi, unde vor fi ninsori şi intensificări ale vântului în zonele: Strehaia, Vânju Mare, Bâcleş, Bălăciţa, Braniştea, Brezniţa-Motru, Burila Mare, Butoieşti, Căzăneşti, Corcova, Corlăţel, Cujmir, Dârvari, Devesel, Dumbrava, Gârla Mare, Gogoşu, Greci, Grozeşti, Gruia, Hinova, Husnicioara, Jiana, Livezile, Obârşia de Câmp, Oprişor, Pădina, Pătulele, Poroina Mare, Pristol, Prunişor, Punghina, Rogova, Salcia, Stângăceaua, Tâmna, Vânători, Vânjuleţ, Vlădaia, Voloiac şi Vrata.

Marţi dimineaţă, pe mai multe sectoare de drumuri naţionale, în judeţele din sudul ţării, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ninsoare slabă, însă nu sunt semnalate blocaje şi nici probleme deosebite de vizibilitate în trafic, potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române.

Ninge şi pe A1 Bucureşti – Piteşti, însă carosabilul este umed şi nu s-a depus strat de zăpadă, acţionându-se cu utilaje de deszăpezire şi împrăştiere a materialului antiderapant.

Pe A3 Bucureşti – Ploieşti ninge, de asemenea, iar pe alocuri s-a depus un strat subţire de zăpadă, însă traficul rutier se desfăşoară fără probleme, acţionându-se cu utilaje de deszăpezire şi împrăştiere a materialului antiderapant.