COD GALBEN de furtuni: Mobilizare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă

Peste 2.800 de pompieri, cu 470 mijloace tehnice, sunt pregătiţi să intervină în judeţele care se vor afla sub Cod Galben de furtuni.

Avertizarea este în vigoare de luni seară, ora 20.00, până miercuri dimineaţă, la ora 03.00.

Populația este sfătuită să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia, să deconecteze aparatura casnică şi să parcheze maşinile departe de copaci.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, au fost înştiinţate toate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă ale localităţilor aflate sub incidenţa codului galben de instabilitate atmosferică şi ploi torenţiale.

Oamenii sunt sfătuiți, de asemenea, să-și parcheze mașinile în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

De luni seară, de la ora 20.00, 30 de judeţe din Banat, Crişana, Oltenia, Maramureş, Transilvania, nord-vestul Moldovei şi vestul Munteniei se vor afla sub cod galben care vizează perioade cu instabilitate atmosferică accentuată manifestată prin intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice şi căderi de grindină.

Până miercuri dimineaţă, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor putea depăşi 20 – 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 – 60 de litri pe metru pătrat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS