Cod galben de furtună în Capitală și alte 10 județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică mai multe atenționări imediate cod galben de furtună, care vizează cel puțin zece județe din țară, precum și București.

O avertizare cod galben de furtună este în vigoare până la ora 16.00 în municipiul Bucureşti. Conform meteorologilor, se vor semnala averse ce vor cumula 15…20 l/mp, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, dar și grindină de mici dimensiuni.

Vor fi de asemenea sub cod galben de furtună în cursul acestei după-amiezi și județele Sălaj și Bistriţa-Năsăud, precum și Timiş și Alba. În aceste zone se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, ploi cu caracter de aversă care local vor cumula 20…25 l/mp, precum intensificări de scurtă durată ale vântului.

Furtuni vor fi și în judetele Ialomiţa, Prahova, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Dâmboviţa, unde se vor semnala de asemenea frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni, averse ce vor cumula local 25 l/mp.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS