Confidenţialitate

Cod galben de disconfort termic ridicat și caniculă

Un cod galben de disconfort termic ridicat și caniculă este în vigoare în zilele de luni, marți și miercuri, 12, 13 și 14 iulie, în Crișana, Banat, în vestul și sudul Olteniei, anunță meteorologii ANM.

În intervalul menționat valul de căldură se va intensifica în vest și sud-vest, iar disconfortul termic va crește în cea mai mare parte a țării.

În Crișana, Banat, în vestul și sudul Olteniei vremea va deveni caniculară, cu temperaturi maxime, luni, de 34…36 de grade, apoi de 37…39 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa în general între 18 și 22 de grade.

Și în București, în următoarele zile, 12-14 iulie, vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic se va accentua, transmit meteorologii ANM.

Luni, 12 iulie, vremea va fi călduroasă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări trecătoare în a doua parte a zilei, când pentru scurt timp vor fi posibile averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade.

Marți și miercuri, 13 și 14 iulie, disconfortul termic se va accentua, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 34 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă nu va mai coborî sub 20 de grade.

Foto: Pexels/Kaique Rocha