Cod galben de caniculă în 21 de județe din sudul și estul țării

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de caniculă pentru 21 de județe din sudul și estul țării. Atenționarea a intrat în vigoare miercuri dimineață, la ora 10.00, și e valabilă până vineri, 24 iunie, la ora 21.00.

În aceste zile, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei, în jumãtatea sudicã a Olteniei şi a Moldovei şi pe arii restrânse în celelalte regiuni, vremea va fi canicularã.

Sunt vizate județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov – inclusiv Bucureștiul, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Galați și Vaslui.

Codul galben de caniculă va afecta parțial și județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău.

Se vor înregistra temperaturi maxime frecvent în jur de 35 de grade. Potrivit ANM, miercuri, 22 iunie vor fi şi valori de 36…37 de grade.

Meteorologii anunță că și nopţile vor fi tropicale, cu minime care nu vor scãdea sub 20 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperaturã – umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi.

Pe de altă parte, la munte vremea va fi instabilă, mai ales după-amiaza. Vor fi averse posibil torenţiale, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi izolat grindinã.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS