Confidenţialitate

Coaliția ia în calcul să compenseze doar prețul motorinei, nu și al benzinei. Actuala schemă expiră la finalul lunii | AUDIO

Coaliţia de guvernare ia în calcul să compenseze doar prețul la motorină în următoarele luni, nu și prețul benzinei. Este o variantă discutată de coaliția de guvernare, anunță surse politice pentru Europa FM. Este pusă în discuție și subvenția de 50 de bani, dacă va rămâne acest nivel sau nu.

Compensarea, în forma aplicată până acum, încetează la sfârșitul acestei luni.

Subvenția ar putea fi acordată doar pentru motorină, nu şi pentru benzină. Este scenariul analizat de guvernanți, declară surse politice pentru Europa FM.

Este luat în calcul faptul că prețul benzinei a început să scadă iar cel al motorinei rămâne ridicat.

Va fi pus în discuție și nivelul de 50 de bani pe litru, cât e subvenția pentru benzină și motorină acordată în prezent.

Coaliția de guvernare trebuie să stabilească dacă se va menține această valoare sau va fi introdusă alta.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat după ședința săptămânală a guvernului:

„România este importatoare de motorină, am văzut o creștere dar nu estimez o creștere foarte mare a prețului la motorină. Am mai discutat în piață și e posibil să așteptăm să vină o nouă corecție în jos a prețului motorinei, deci prețul petrolului este una și ați văzut acolo se reflectă direct în prețul benzinei care a tot scăzut iar cotația motorinei este influențată de cotația internațională a motorinei nu a petrolului, pentru că suntem importatori și de motorină.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Energiei a spus că problema compensărilor ar urma să fie tranșată în ședința coaliției:

„-Schema de compensare cu 50 de bani, rămâne sau nu?

-Am explicat, trebuie discuție în interiorul coaliției, o discuție interiorul Guvernului și apoi putem anunța. Așteptați să aibă loc discuția.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În București, stațiile de alimentare au afișat prețuri sub 7 lei pentru un litru de benzină după ce mai multe companii au făcut reduceri în weekend.

Citește și: Nicolae Ciucă: „Procentul de înmagazinare a gazelor naturale în depozitele naţionale a depășit 80%. Am atins ținta stabilită de CE pentru 1 noiembrie”

Foto: Shutterstock