Confidenţialitate

Coaliția de guvernare s-a reunit azi pentru a stabili când vor aproba Legile Educației – Surse G4Media | AUDIO

Încă o încercare pentru Legile Educației. Șefii coaliției de guvernare s-au reunit, astăzi, în ședință pentru a stabili – între altele – în ce formă și când vor aproba noile proiecte, declară surse politice. Până acum, se știa că legile ar fi trebuit trecute de Parlament până la 15 martie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O ședință a coaliției de guvernare a avut loc, astăzi, la Palatul Victoria, potrivit surselor G4Media. Cei trei lideri de partide care formează guvernul, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor au discutat cu ministrul Educației, Ligia Deca, pentru a stabili noile termene de adoptare a Legilor Educației.

Ce se știe până acum: că ministrul a primit numeroase observații de la partide pentru modificarea proiectelor.

În privința examenelor naționale modificate – Evaluarea din clasa a VIII-a sau examenul de admitere la liceu respetiv Bacalaureatul – se vor aplica în noua formulă la 4 ani de la adoptare – a subliniat Ligia Deca.

„Formulele reformate pentru examenul de admitere la liceu” vor fi aplicate pentru „cei care intră în clasa a V-a în anul următor adoptări legii, deci peste patru ani” – a declarat la începutul săptămânii ministrul Educației.

„În cazul Bacalaureatului în formulă nouă, el va fi aplicat doar pentru cei care intră în clasa a IX-a şi urmează programele şi planurile cadru revizuite la liceu. Acolo ne putem muta chiar la cinci ani de la momentul adoptări legii încolo” – a mai spus Ligia Deca.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Ministrul Educației din Ucraina le recomandă școlilor să țină cursuri online între 22-24 februarie, la un an de la invazia Rusiei