Confidenţialitate

Coaliția de guvernare discută marți cum va reduce cheltuielile statului | AUDIO

Adunare importantă la Palatul Victoria: după mini-vacanța de 1 Mai, liderii coaliției de guvernare s-au înâtlnit – azi dimineață – pentru a discuta cum vor reduce cheltuielile făcute de stat. Guvernanții caută soluții care să acopere golurile invocate recent.

Opoziția reclamă: Guvernanții se feresc să taie din posturile inutile de la stat și din clientela partidelor

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Guvernul dă din colț în colț și nu mai știe ce măsuri să ia ca să rezolve problema cu gaura de la buget, care ba este, ba nu este, dar până la urmă este pentru că de aceea se dezbate Ordonanța de Urgență. Din punctul meu de vedere, soluțiile sunt foarte simple, la îndemâna guvernului: să reducă numărul de ministere. Doi, să reducă numărul de agenții cu cel puțin o treime nu ar fi afectată niciun fel furnizarea serviciilor către cetățeni dacă s-ar reduce la maximum două treimi numărul de agenții, oficii, autorități și așa mai departe”, a explicat Ludovic Orban – liderul partidului Forța Dreptei.

Opoziția consideră că numărul mare de secretari și de consilieri sufocă sistemul de stat

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De mulți dintre ei instituțiile se pot lipsi, spune acum fostul premier Ludovic Orban.

„Să reducă numărul de secretari de stat, de subsecretari de stat, numărul de consilieri angajați în cabinetul demnitarului. Un ministru are 8 consilieri, plus director de cabinet, plus șofer, plus secretar de stat. Are 4 consilieri plus alți angajați. Gândiți-vă câți angajați sunt numai în jurul miniștrilor, secretarilor de stat, subsecretarilor de stat, președinților de agenții”, a mai spus Ludovic Orban.

La ședința de la Palatul Victoria iau parte președinții celor 3 partide aflate la Guvernare, Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor.

Ar urma să se discute și despre preluarea funcției de premier de către Marcel Ciolacu începând cu luna iunie, potrivit protocolului de guvernare încheiat acum un an și jumătate.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Analistul economic Bogdan Glăvan: „Supraimpozitarea cu 16% a bugetarilor care câștigă mai mult decât președintele României, discriminatorie” | AUDIO