Confidenţialitate

Coaliția analizează modificarea Codului fiscal. Liderii din PSD și PNL n-au reușit până acum să ajungă la un acord

Liderii partidelor aflate la guvernare au programată o ședință a coaliției pentru luni, la ora 18:00. Întâlnirea vine în contextul discuțiilor despre modificarea Codului fiscal și dorința PSD de a introduce impozitarea progresivă.

Ședința coaliției este programată să aibă loc la ora 18:00 la Palatul Victoria. Cel mai important subiect de discuție va fi cel al modificării Codului fiscal.

Există divergență între PSD și PNL pe această temă, în condițiile în care social-democrații fac presiuni pentru renunțarea la cota unică și introducerea impozitului progresiv.

PSD vrea ca românii cu venituri mai mari să plătească și cote de impozite mai mari.

De cealaltă parte, PNL se opune eliminării cotei unice. Premierul Nicolae Ciucă, totodată și lider al PNL, a afirmat că nu se discută în acest moment despre impozitul progresiv, iar partidul pe care îl conduce nu susține introducerea de taxe și impozite noi.

În același timp, în coaliție se discută și despre eliminarea unor facilități fiscale, precum scutirea de la plata impozitului pe salariu a IT-știlor, a muncitorilor din construcții și a anagajaților din agricultură.

Orice modificare a Codului fiscal trebuie făcută cu șase luni înainte de a intra în vigoare. Pentru a fi valabile de la 1 ianuarie 2023, modificările trebuie făcute până cel târziu la finalul lunii viitoare.