CNN: Robert Mugabe a acceptat să demisioneze de la conducerea statului Zimbabwe

Robert Mugabe a acceptat să demisioneze de la conducerea statului Zimbabwe – anunță agenția Reuters și postul de televiziune CNN.

Este citată o sursă apropiată negocierilor care se poartă cu generalii care au preluat puterea la Harare de săptămâna trecută.

Potrivit CNN, scrisoarea de demisie a lui Robert Mugabe a fost deja redactată.

În urma demisiei, Mugabe şi soţia sa Grace ar urma să beneficieze de imunitate deplină. Săptămâna trecută, Armata din Zimbabwe a preluat puterea, cu scopul declarat de a opri – citez – „criminalii” din jurul preşedintelui, care cauzează probleme sociale şi economice.

Sâmbătă, zeci de mii de zimbabwieni au sărbatorit pe străzile din capitala Harare înlăturarea de la putere a preşedintelui – în vârstă de 93 de ani -care a condus statul de la dobândirea independenţei faţă de Marea Britanie, în 1980.

Aseară, Mugabe  a susţinut un discurs televizat, însă contrar aşteptărilor nu şi-a anunţat demisia. Mai mult, a afirmat că luna viitoare va prezida congresul partidului de la conducerea căruia a fost destituit. Soţia lui, în vârstă de 52 de ani, care dorea să îi urmeze soţului în fruntea ţării, a fost, de asemenea, exclusă din partid, împreună cu cel puţin trei miniştri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS