Confidenţialitate

CNN: Principala gară din București primește zilnic mulțimi de refugiați ucraineni. Romexpo s-ar putea deschide pentru găzduirea lor

343.515 ucraineni refugiați au intrat în România, în total, de la începutul invaziei Rusiei. 258.844 dintre aceștia au părăsit între timp țara și au plecat spre alte destinații alese de ei, conform oficialilor din România, scrie CNN. Peste 84.000 de ucraineni rămân, pentru moment, în România.

Mulți dintre refugiații ucraineni care au rămas în România se află în București, unde există centre de refugiați deschise care îi așteaptă să se instaleze. CNN scrie că autoritățile din București plănuiesc să deschidă Romexpo pentru a primi refugiații. Aici se pot caza până la 2000 de persoane care vin din Ucraina.

România încearcă să găsească mai multe modalități de cazare pentru refugiați, scrie CNN care îl citează pe Raed Arafat. Publicația menționează că Guvernul României organizează ajutoare care să fie transportate în Ucraina.

CNN: „Principala gară din București primește zilnic o mulțime de refugiați ucraineni. Aceștia au niște carduri colorate, iar voluntarii din gară își dau seama mai ușor unde ar trebui să fie direcționați: către aeroport, către alte granițe sau în altă parte. Acest lucru face ca procesul de primire să fie mult mai rapid și mai eficient. Poliția de Frontieră din România a transmis totalul zilnic de refugiați pentru data de 9 martie 2022: 69.662 de persoane au intrat în România prin mai multe puncte de frontieră, dintre acestea 23.546 fiind ucraineni – ceea ce înseamnă un număr mai mic față de celelalte zile”.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Soldații ucraineni se tem de o asediere a capitalei țării. Tancurile rusești sunt la marginea Kiev-ului | AUDIO