Confidenţialitate

Soldații ucraineni se tem de o asediere a capitalei țării. Tancurile rusești sunt la marginea Kievului | AUDIO

Tancurile rusești erau joi la marginea capitalei ucrainene Kiev, pe care armata rusă încearcă să o încercuiască. Soldații ucraineni spun că s-au dus dus lupte grele pentru a păstra controlul asupra ultimei porțiuni de autostradă către Kiev.

Jumătate din populația Kievului a fugit din calea luptelor, de la începutul invaziei ruse, spune primarul orașului – Vitali Klitschko. În total, mai mult de 2,3 milioane de oameni a plecat din Ucraina de teama războiului.

Trupele rusești au avansat pe mai multe fronturi în jurul Kievului, de la începutul invaziei. Acum, soldații ucraineni se tem de o încercuire a capitalei, după ce armata rusă a pătruns în suburbiile de nord și de vest ale orașului.

Tancurile ruse au ajuns până la marginea de nord-est a capitalei, iar trupele ucrainene se luptă să păstreze controlul asupra ultimei porţiuni a autostrăzii către capitală, care este principala intrare în zona respectivă.

Un soldat din armata Ucrainei susține că o coloană de tancuri ruse a fost parțial distrusă.

Administraţia regională din Kiev a avertizat că mai multe artere rutiere din afara capitalei sunt periculoase din cauza luptelor, inclusiv autostrada către vest.

Sursa foto: Twitter / Matyyeshena

Citește și: Rusia a părăsit Consiliul Europei, principala organizație pentru drepturile omului de pe continent | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.