Confidenţialitate

CNN: Liderul organizației teroriste Daesh – Stat Islamic, ucis într-o intervenție militară americană în Siria

Liderul organizației teroriste Daesh – Stat Islamic  ar fi fost ucis într-o intervenție militară americană în Siria, spun surse militare citate de presa internațională.

CNN anunță că Al-Baghdadi ar fi fost ucis într-un raid coordonat de armata SUA în nord-vestul Siriei.
A fost o acțiune a comandourilor pentru operaţiui speciale, iar CIA a oferit asistenţă pentru localizarea liderului Daesh (organizație auto-intitulată „Stat Islamic”.)

Oficialii din domeniul apărării spun că liderul DAESH –„Stat Islamic” ar fi detonat o vestă cu explozibil în timpul raidului.

Sunt așteptate declarații de la Casa Albă în cursul zilei pe această temă. Preşedintele american Donald Trump a anunțat printr-un purtător de cuvânt că va face un anunţ „foarte important” duminică dimineață.

Cel mai probabil, declarația liderului de la Casa Albă va avea loc la ora locală 09:00, 13:00 GMT, potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui american.

Anterior acestor anunțuri, Donald Trump a publicat pe Twitter următorul mesaj, „Tocmai s-a întâmplat ceva foarte important”, mesaj considerat de presa americană în legătură cu intervenția americană în Siria.

Președintele Statelor Unite ale Americii aprobase recent lansarea unei operaţiuni împotriva grupării Daesh – „Stat Islamic”.