Confidenţialitate

CNN: Sunt europeni care nu știu nimic despre Holocaust

O treime dintre europenii din 7 mari țări nu știu nimic sau cunosc foarte puține lucruri despre Holocaust, procesul criminal de exterminare a evreilor și a romilor din anii 30 și 40.

Concluzia apare într-un sondaj realizat la comanda postului internațional de televiziune CNN, 7.000 de europeni fiind intervievați în legătură cu acțiunile criminale ale naziștilor.

Peste 6 milioane de evrei au fost omorâți în timpul Holocaustului, dar în Austria, Franța, Germania, Marea Britanie, Ungaria, Polonia și Suedia, amintirile genocidului sunt din ce în ce mai șterse, arată sondajul realizat de Compania ComRes la comanda CNN.

Unul din 20 de europeni din cele 7 țări nu a auzit în viața lui despre Holocaust, deși există și astăzi supraviețuitori.

Unul din cinci tinerii francezi cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani a recunoscut  că nu știe nimic despre holocaust, iar în Austria, țara în care s-a născut Hitler, 13 la sută dintre tineri admit că nu au informații despre masacrul care   a răvășit Europa înainte și în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Sondajul mai arată că antisemitismul este încă un curent viu.

Mai mult de un sfert dintre cei chestionați cred că evreii au o influență prea mare în media, politică și afaceri.

În schimb, 80 la sută dintre polonezi cred că a comemora victimele Holocaustului ajuta la prevenirea unor asemenea atrocități.

Alte cifre interesante: 10 la sută dintre europeni au păreri negative despre evrei, 16 la sută au păreri proaste despre membrii cominității LGBT, 36 la sută nu văd cu ochi buni imigranții și 37 la sută musulmanii.

Cei mai stigmatizați rămân romii. 39 la sută dintre europeni nu îi plac.