Confidenţialitate

CNCD: Obligativitatea cursurilor online pentru elevi poate fi discriminatorie | AUDIO

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării atrage atenția că recentul ordin al ministrului Educației, prin care elevii sunt obligați să participe la cursurile online, poate fi discriminatoriu.

Se poate solicita verificarea prezenței la predările online, doar în cazul acelor elevi care dispun de resursele necesare învățării online, declară – pentru Europa FM – Asztalos Csaba, șeful CNCD.

Obligativitatea lecțiilor online ar putea fi justificată doar dacă statul le-ar asigura elevilor, profesorilor și școlilor tot ceea ce au nevoie pentru asemenea activitate, adică computere și acces la internet.

” Să nu uităm că, în România, învățământul preuniversitar este gratuit. Deci, pot să am această așteptare [a prezenței obligatorii la cursurile online – n. red] dacă asigur niște resurse. Ne-a prins această epidemie în situație în care un număr important de elevi nu au acces la instrumente și resurse pentru a accesa cursurile online”, ne-a explicat Asztalos Csaba.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Elevii care nu au acces la resurse pentru cursurile online se pot considera discriminați.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Monica Anisie a emis, miercuri, un ordin care prevede, printre altele, că școala online este obligatorie.

Planul a fost criticat și de asociații ale elevilor, tocmai pentru că sute de mii de copii din țară nu au acces la internet.