CNAS va evalua, de mâine, dosarele pentru tratament fără interferon

O comisie de experți  de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate va începe de mâine evaluarea dosarelor depuse de bolnavii de hepatita C care solicită tratament fără interferon.

Până acum, au fost depuse peste 120 de dosare.

Cei care au nevoie de terapie mai pot depune și astăzi dosarele la CNAS. Tratamentul îl vor primi începând cu 1 decembrie.

Vor primi tratament fără interferon gratuit pacienții diagnosticați cu hepatita cronică virală de tip C și cei care suferă de ciroză hepatică C.  Pentru început, ei trebuie să obțină de la medicul specialist un voucher pentru analize. Cu acest cupon, vor merge merge la anumite laboratoare pentru investigații gratuite. Lista celor 11 laboratoare unde se fac astfel de analize este publicată pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Cu rezultatul analizelor, se întorc la medicul specialist care întocmește dosarul ce va fi înaintat Casei de Sănătate pentru obținerea tratamentului fără interferon.  Președintele CNAS, Vasile Ciurchea a anunțat că la fiecare 100 de dosare depuse, se va întruni o comisie de experți care le va analiza. Bolnavii ale căror dosare sunt aprobate au acces la tratament din 1 decembrie. Terapia fără interferon durează 3 luni și are o rată de vindecare de 98 la sută.       În România, sunt 5 mii de bolnavi de hepatita C, în stare critică.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS