Confidenţialitate

CNAS, decontări mai mari în timpul pandemiei | AUDIO

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a decontat spitalelor din România, în martie și aprilie, pentru tratarea pacienților bolnavi de COVID, aproape 71 de mii de lei.

Pentru acordarea stimulentului financiar de risc pentru personalul medical, pe lunile aprilie și mai, CNAS a plătit mai mult decât dublu, adică peste 166 de mii de lei.

La solicitatea Europa FM, Casa Națională de Asigurări de Sănătate precizează că în ultimele două săptămâni din luna martie și în aprilie a alocat spitalelor, 23.675 de lei, respectiv peste 47 de mii de lei suplimentar față de alocările curente.

Lunar, CNAS aloca unităților sanitare cu paturi aflate în relație contractuala cu casele de asigurari o suma totală de aproximativ 900 de mii lei.

Pentru plata stimulentului  de risc  a personalului  din unitatile sanitare, centrele de dializa, furnizorii de servicii din specialitatile paraclinice si ambulantele private, Casa a plătit în lunile aprilie și mai 166.251 de lei.

Europa FM a solicitat și altor instituții  informații similare pentru a afla cât costă gestinarea epidemiei de coronavirus.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru