CNAIR: Restricții de tonaj pe 3 drumuri naționale

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a instituit restricţia de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe drumurile naţionale DN 22, între localităţile Smârdan – Tulcea şi Tulcea – Baia, DN 22D între localităţile Măcin şi Horia, şi DN 22E între localităţile Gârvan şi I.C.Brătianu.

Măsura a fost luată din cauza ninsorii şi a viscolului puternic ce determină vizibilitate foarte redusă.

Potrivit companiei de drumuri, marţi dimineaţă sunt închise circulaţiei autostrăzile A2 Bucureşti – Constanţa şi A4 Ovidiu – Agigea şi alte 25 de drumuri naţionale, în timp ce pe trei drumuri naţionale se circulă restricţionat.

„Având în vedere că începând cu data de 26.02.2018, ora 07.00, a intrat în vigoare codul portocaliu de ninsori abundente, temporar viscolite şi vizibilitate scăzută recomandăm conducătorilor auto să plece la drum doar în cazuri de strictă necesitate. Cele mai afectate judeţe de condiţiile meteorologice extreme din această perioadă sunt Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea şi municipiul Bucureşti”, precizează compania de drumuri.

Reprezentanţii instituţiei reamintesc şoferilor să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A, pe pagina de Internet a instituţiei dar şi pe paginile de Facebook şi Twitter.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS