Confidenţialitate

CNAIR: Problemele semnalate în legătură cu traseul autostrăzii Pitești-Sibiu au fost studiate și rezolvate

Reacție a Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere(fosta Companie de Drumuri) după ce au fost semnalate probleme legate de traseul viitoare autostrăzii Pitești-Sibiu.

CNAIR susține că proiectul poate trece în etapa de dezvoltare pentru că problemele de ordin tehnic au fost rezolvate.

Reacția vine după ce o firmă de consultanța a atras atenția, între altele, că unul dintre pilonii unui pod pică fix în mijlocul unui drum județean.

La scurt timp după ce traseul viitoarei autostrăzi a fost făcut public, compania de consultanță Jaspers a avertizat că soluţiile găsită de autorități nu sunt fezabile din punct de vedere al construirii, accesului şi operării.

Câteva exemple: unul dintre pilonii unui pod de la kilometrul 49 este amplasat pe Drumul Judeţean 703M, care face legătura între comunele vâlcene Perişani şi Cornet.

De asemenea, într-un alt punct al autostrăzii, piciorul unui pod pică în albia râului Băiaşu ceea ce presupune obținerea unor autorizații speciale de la Apele Române.

Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere susține însă că aceste probleme au fost deja studiate şi rezolvate.

Considerată unul dintre cele mai așteptate proiecte de infrastructură, autostrada Piteşti-Sibiu ar urma să aibă o lungime de 117 kilometri și ar permite traficul neîntrerupt pe autostradă între București şi frontiera cu Ungaria.

Autorităţile au optat pentru prima variantă, care trece prin Curtea de Argeş, Văleni şi apoi prin judeţul Vâlcea.

Autostrada ar urma să fie gata în 2021.

Vezi aici traseul autostrăzii Pitești-Sibiu