CNAIR, pregătită pentru acţiuni de deszăpezire în caz de nevoie

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere susţine că are semnate toate contractele necesare acţiunilor de deszăpezire, precum şi toate stocurile de materiale ce vor fi utilizate în aceste acţiuni.

„Având în vedere că în România au apărut primele ninsori, informăm opinia publică de faptul că CNAIR are semnate toate contractele necesare acţiunilor de deszăpezire, precum şi toate stocurile de materiale ce vor fi utilizate în aceste acţiuni. Astfel, la această oră, CNAIR are în bazele din toată ţara peste 193.000 tone sare, 511 tone nisip, 433 tone clorură de calciu şi 54 tone de produs ecologic”, se arată în comunicatul companiei de drumuri.

De asemenea, în bazele CNAIR, în prezent sunt 1.412 utilaje care pot acţiona în orice moment în acţiuni specifice sezonului de iarnă. În caz de nevoie, CNAIR poate mobiliza 2.383 de utilaje care să acţioneze pe autostrăzile şi drumurile naţionale la nivelul întregii ţări.

În prezent, drumarii desfăşoară acţiuni specifice sezonului de iarnă pe anumite sectoare de pe Transalpina.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare de răcire a vremii, valabilă în majoritatea regiunilor, începând din dimineaţa zilei de vineri şi până duminică la prânz.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 16 noiembrie, ora 5:00 – 18 noiembrie, ora 12:00, vremea va deveni rece în toată ţara, chiar deosebit de rece în estul şi sud-estul teritoriului, unde şi vântul va avea unele intensificări. Valorile termice vor fi negative în cursul nopţilor şi al dimineţilor în majoritatea regiunilor.

În zonele montane va ninge şi vor fi intensificări ale vântului îndeosebi pe creste, spulberând zăpada.

De asemenea, în regiunile estice, sudice şi centrale se vor semnala precipitaţii slabe, dar sub formă de ninsoare sau lapoviţă, mai ales în cursul zilei de vineri, 16 noiembrie, şi al nopţii de vineri spre sâmbătă (16/17 noiembrie).

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS