CNAIR: Circulaţia pe podul de la Agigea va fi restricţionată aproape două luni, se reiau lucrările rămase de executat

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR) a anunţat astăzi că, în perioada 1 martie – 27 aprilie, vor fi reluate lucrările rămase de executat la podul de la Agigea, iar circulaţia va fi restricţionată.

Podul de la Agigea este situat pe Drumul Naţional 39 (DN39), kilometrul 9, fiind principalul drum care face legătura între Constanţa şi Vama Veche, trecând prin Mangalia. Lucrările la podul vechi de la Agigea au fost începute în 2010 şi urmau să fie finalizate în februarie 2013, dar au fost mult întârziate.

În perioada 1 martie – 27 aprilie, traficul pe pod se va desfăşura pe câte o bandă de circulaţie. În plus, viteza de circulaţie va fi limitată la 50km/h pe toată lungimea podului.

Pentru autovehiculele cu masa mai mare de 10 tone se va impune păstrarea distanţei de 80 metri între ele, conform indicatoarelor montate pe teren, în vederea evitării supraîncărcării podului.

Pentru evitarea ambuteiajelor, şoferii pot utiliza ruta alternativă nod rutier A4 (intersecţie cu Drumul Naţional DN39), Agigea – A4 (intrare port Constanţa Sud) – podul nou peste Canal Dunăre Marea Neagră – bretea acces la DN39 (Eforie Nord – Agigea) – DN38 (Agigea – Negru Vodă).

Anul trecut, constructorul a finalizat înlocuirea hobanelor podului, traficul fiind redeschis în data de 30 noiembrie 2016.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS