CNAIR, către şoferi: Plecaţi la drum doar în caz de strictă necesitate!

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere le recomandă conducătorilor auto să plece la drum doar în caz de strictă necesitate și să adapteze viteza la condițiile din trafic, ţinând cont de prognoza meteo care anunţă ninsori însemnate cantitativ și intensificări susținute ale vântului.

Agerpres notează că că în perioada 21 ianuarie, ora 20.00  – 22 ianuarie, ora 11.00 sunt anunţate ninsori însemnate cantitativ şi depunerea unui strat consistent de zăpadă în judeţele Caraş-Severin, Argeş, Teleorman, Olt, Dolj, Vâlcea şi zonele de munte ale judeţelor Mehedinţi, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Alba, Braşov, Dâmboviţa şi Prahova.

De asemenea, sunt avertizări de intensificări susţinute ale vântului şi ninsori viscolite în perioada 22 ianuarie, ora 05.00 – 22 ianuarie, ora 22.00 pentru judeţele Galaţi, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea.

Oficialii CNAIR precizează că toate Direcţiile Regionale ale Companiei sunt mobilizate să intervină pentru a asigura traficul rutier în condiţii de siguranţă, acolo unde se impune. De asemenea, regionalele unde fenomenele meteo sunt moderate vor veni în ajutorul celor care se confruntă cu fenomene extreme, deplasând utilaje acolo unde va fi nevoie.

Lucrătorii de la întreţinerea autostrăzilor şi drumurilor naţionale au acţionat, în ultimele 12 ore, cu 894 de autoutilaje şi peste 5.236 tone de material antiderapant, pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale din România, a anunţat duminică compania.

CNAIR precizează că toată reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi este deschisă circulaţiei. În 16 judeţe, duminică se circulă în condiţii de ceaţă şi nu este niciun sector de drum naţional sau autostradă închis ori cu circulaţia îngreunată din cauza fenomenelor meteorologice din România. Toate direcţiile regionale ale companiei sunt mobilizate şi intervin pentru a asigura traficul rutier în condiţii de siguranţă, acolo unde se impune.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS