CNAIR a desemnat câștigătorul pentru construcția lotului 3 al Autostrăzii de Centură a Capitalei

Compania Națională de Drumuri a desemnat câștigătorul pentru proiectarea și construcția lotului 3 al Autostrăzii de Centură a Capitalei, secțiunea sudică.

Este vorba despre Asocierea Aktor SA – Euro Construct Trading 98 SRL.

Proiectarea și construcția acestui lot vor costa, potrivit ofertei, peste 850 de milioane de lei fără TVA, sumă asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Cei 17,965 km  de autostradă  trebuie proiectați de Asocierea câștigătoare în 12 luni și construiți în 30 de luni de la semnarea contractului. Constructorul trebuie să ofere inclusiv o garanție de bună execuție, pentru o perioadă de 5 ani.

Lotul 3 al Autostrăzii de Centură București (A0) este împărțit în două sectoare, cu lungimi de 15,465 km ( sectorul 1, aferent Centurii de Sud), respectiv 2,5 km ( sectorul 2, aferent Centurii de Nord ).

Contractul va putea fi semnat doar după ce expiră perioada legală de 10 zile de la transmiterea comunicărilor privind rezultatul procedurii, interval în care pot fi depuse contestații.

În cazul în care vor fi înregistrate contestații, CNAIR SA va trebui să aștepte soluționarea acestora.

Lotul 3 al noii autostrăzi de Centura a Capitalei (A0) urmează să pornească după intersecţia cu DN 6, pe direcţia nord-vest, trecând la sud-vest de localităţile Clinceni şi Domneşti.

În ceea ce privește elementele în plan, traseul în aliniament trebuie să asigure o viteza de proiectare de 140 km/h, iar în zonele unde acest lucru nu este posibil din cauza constrângerilor fizice din teren, trebuie asigurată o viteză minimă de proiectare de 120 km/h.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS