CNADNR penalizeaza firmele care lucreaza la reabilitarea DN 76

Sătenii din localitățile hunedorene Șoimuș și Vălișoara se plâng că nu mai pot ieși din curți, după ce în fața acestora s-au construit rigole din beton, cu o înălțime de aproape un metru.

Compania Națională de Drumuri penalizează firmele care se ocupă de reabilitarea Drumului Național 76 care leagă Deva de Oradea.

Măsura vine după ce mai mulți localnici din comunele Vălișoara și Şoimuș s-au plâns că nu mai pot ieși din propriile curți.

În fața gospodăriilor s-au construit rigole din beton supraînălțate, de aproximativ un metru.

Deocamdată nu e limpede cum vor fi sancționate cele două firme.

‘Zidul despre care câțiva localnici afirmă că le blochează accesul în propriile curți, reprezintă, de fapt, rigolele betonate de colectare a apelor pluviale din fața acestor curți’, anunță CNADNR într-un comunicat.

Compania de drumuri precizează că aceste rigole nu vor rămâne la actualul nivel de înălțime, lucrarea de modernizare a drumului național 76 fiind în desfășurare.

Mai mult, potrivit companiei, localnicii ar fi fost avertizati despre inconveninetele care urmau să apară pe parcursul lucrării.

Totuși CNADNR recunoaște că atât proiectantul, cât și firma care se ocupă de lucrări trebuiau să asiigure acces provizoriu la fiecare proprietate, cerinţă nerespectată deloc.

În tot acest timp, pentru a ieși din curți, sătenii din comuna hunedoareană Vălișoara sunt nevoiți să sară peste zidul de beton, care măsoară aproape un metru. Nici vorbă să iasă cu mașina sau căruța pentru a-și aduce recoltele de la câmp.

Incluisv primarul localității Mircea Ion Rovinari este afectat.

Edilul spune că a atenționat autoritățile în mai multe rânduri cu privire la această lucrare, dar până acum a primit doar promisiuni.

Până la rezolvarea problemei, constructorul a fost obligat de CNADNR să asigure intervenția cu utilaje la solicitarea cetățenilor în caz de urgențe medicale sau incendii.