CNADNR a încasat mai mulți bani din roviniete si taxe de pod, în prima jumătate a anului

CNADNR a încasat 162 milioane euro din roviniete şi taxe de pod în primele şase luni, cu aproape 7 procente mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele instituției cerute de News.ro.  Din întreaga suma, cei mai mulți bani au venit din rovignetă și 20 milioane euro au fost încasaţi doar din taxele de pod.

Cel mai important pod, din punct de vedere al veniturilor, este cel de la Feteşti, traversat de şoferii care merg către litoral. Acesta a adus CNADNR venituri de aproape 11 milioane de euro în primele şase luni.

Al doilea pod ca importanţă financiară este Giurgiu-Ruse, care a adus companiei venituri de 6,1 milioane euro în primul semestru, o sumă cu aproape 2% mai mică decât cea din ianuarie-iunie 2015.

Al treilea pod este Giurgeni – Vadu Oii, deschis circulaţiei în 1970, situat pe Drumul Naţional 2A (DN2A), care face legătura între Urziceni şi Constanţa.  13,6 milioane lei au fost încasați în primele şase luni, cu 7% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS