CNADNR a finalizat montarea de separatoare pe DN1 în zona pasajului Ikea

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat că a finalizat lucrările de montare a separatoarelor din beton între sensuri pe drumul naţional 1 , în sectorul din zona pasajului Ikea, urmând ca de vineri să înceapă lucrări de montare de parapete din beton în zona pasajului Metro.

Măsura are ca scop împiedicarea şoferilor de a intra cu maşinile pe contrasens.

”Următoarea etapă de montare a parapetelor rigide prefabricate din beton se va desfăşura pe pasajul de la km 12, Zona Otopeni”, se arată într-un comunicat al companiei.

Lucrările executate vor afecta ambele căi de circulaţie şi vor fi închise benzile centrale, astfel circulaţia se va desfăşura pe două benzi pe sens. Lucrările nu vor fi executate în zilele de sărbători legale, nefiind instituite atunci restricţii de circulaţie.

CNADNR a luat decizia de a se lucra pe timp de noapte pentru creşterea ritmului de montare a separatoarele de sens.

CNADNR a început să monteze parapete între sensurile de mers pe drumurile naţionale cu trafic intens după o tragedie survernită în septembrie 2014 pe DN1, la kilometrul 81, între Ploieşti şi Câmpina, când o maşină a intrat pe contrasens şi a lovit un alt automobil, accidentul provocând şase decese.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS