CNA recomandă posturilor de radio și tv să-şi adapteze programele pentru 2 septembrie, zi de doliu național

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) reaminteşte posturilor naționale de radio şi de televiziune că au obligaţia de a-şi adapta programele în mod corespunzător, având în vedere doliul naţional declarat pe teritoriul României în data de 2 septembrie 2016.

CNA a trimis un comunicat de presă pentru a atrage atenţia asupra adaptării programelor radio şi tv, ca urmare a Hotărârii Guvernului nr. 607 din data de 31 august prin care ziua de vineri, 2 septembrie, a fost declarată zi de doliu național pe teritoriul României în memoria cetățenilor români decedați în urma cutremurului din Italia din data de 24 august 2016 și în semn de solidaritate cu poporul italian.

Centrul Italiei a fost afectat, pe 24 august, de trei cutremure de suprafaţă – cu magnitudini de 6,0, 5,4 şi 4,8 grade – urmate de sute de replici, potrivit unei informări din 29 august a cotidianului Il Sole 24 Ore. Bilanţul cutremurelor produse pe 24 august în centrul Italiei a ajuns la 292 de morţi, dintre care 11 cetăţeni români.

Primul cutremur, de 6,0 grade, a avut loc la ora 3.36 (4.36, ora României), în zona Accumoli/Arquata del Tronto (la graniţa dintre regiunile Lazio şi Marche, în centrul Italiei), la adâncimea de doar 4 kilometri. Au urmat alte două mişcări telurice, la orele 4.32 şi 4.33, cu intensităţi de 5,4, respectiv 4,8 grade, la adâncimi de 8 şi 9 kilometri. Cele trei seisme au fost urmate de zeci de replici cu intensităţi între 2 şi 4 grade. Situaţiile cele mai grave sunt în comunele Amatrice, Accumoli şi Arquata del Tronto.

Cea mai recentă dată în care a fost declarat doliu naţional a fost sâmbătă, 13 august, ziua în care a fost înmormântată Regina Ana.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS