Confidenţialitate

CM 2022: Germania trebuie să câștige pentru a rămâne în cursă. Meciurile din 1 decembrie

Meciuri decisive joi, 1 decembrie, la Cupa Mondială: Germania trebuie obligatoriu să câștige pentru a rămâne în cursa pentru calificare. Spania are meci cu Japonia, iar Croația înfruntă Belgia. Cele mai recente echipe calificate în optimi sunt Argentina și Polonia.

Croația-Belgia și Canada-Maroc sunt partidele care se joacă în ultimă etapă a grupei F, de la ora 17:00.

Croația și Marocul ocupă primele două locuri în grupă cu 4 puncte, Belgia este pe trei cu 3 puncte, iar Canada este pe patru, deja eliminată, cu 0 puncte.

Croația lui Luka Modric se poate califica și cu un egal cu Belgia. La fel și Marocul.

În schimb, Belgia trebuie să învingă Croația pentru a fi sigură de calificare.

Meciuri decisive sunt și în grupa E, unde toate cele patru formații au șanse la calificarea în optimile de finală, clasamentul fiind foarte strâns.

Germania, cu un singur punct, trebuie să bată obligatoriu Costa Rica, dar chiar și așa, calificarea nemților depinde și de rezultatul dintre Spania și Japonia. O victorie a niponilor ar trimite acasă naționala antrenată de Hansi Flick, chiar dacă germanii îi bat pe costaricani.

Polonia s-a calificat dramatic în optimi aseară, chiar și după ce a pierdut contra Argentinei lui Lionel Messi, echipa care s-a calificat de asemenea. Polonezii lui Lewandovski s-au calificat grație unui gol dat de Arabia Saudită în poarta Mexicului chiar în prelungiri. Astfel, Polonia a avut un golaveraj mai bun decât Mexcul.

În optimi, Polonia va înfrunta Franța, iar Argentina va juca contra Australiei.

Foto: Shutterstock

Citește și: CM 2022: Regimul iranian ar fi amenințat familiile fotbaliștilor de la națională cu „violenţa şi tortura” dacă nu au un comportament adecvat