Clujenii care au pornit pe jos spre Bucureşti pentru protestul din 20 ianuarie au ajuns la Târgu Mureş

Liderul şi iniţiatorul protestului „Marşul Speranţei”, Sorin Bobiş, a anunţat pe Facebook că grupul a ajuns cu bine la Târgu Mureş, în a treia zi de când a pornit la drum din Cluj-Napoca.

„S-a încheiat şi a treia zi. O zi liniştită, lipsită de complicaţii. Am ajuns la Târgu Mureş unde am fost aşteptaţi de un grup de manifestanţi. Oameni frumoşi care sunt în stradă încă de la începutul anului trecut”, a fost mesajul inițiatorului.

Aceștia au fost întâmpinați pe traseu de oameni care le-au oferit ceai, cafea şi sandviciuri.

Clujenii au pornit pe jos spre capitală iar marşul lor urmează traseul Cluj – Tg Mures – Sighişoara – Braşov – Sinaia – Ploieşti – Bucureşti.

Speră să parcurgă zilnic 40 km. Vor avea o maşină de sprijin care ne va transporta bagajele, le va asigura mâncarea. De asemenea, echipajul de sprijin va găsi locaţii pentru înnoptare.

„Vom încerca să fim cât mai vizibili. Vom comunica prin intermediul internetului astfel încât să se ştie în fiecare moment unde ne aflăm”, spunea Sorin Bobiş

Cei care au pornit pe jos spre București spun că oricum ar fi vrut să participe la manifestația din 20 ianuarie și spun că – prin acțiunea lor – atrag atenția românilor că acțiunile asupra justiției sunt periculoase.

Mai multe persoane din diverse localități au anunțat că li se vor alătura clujenilor pe traseul stabilit.

Sursa foto: news.ro
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS