Confidenţialitate

Cluj: Universitatea de Științe Agricole va avea propria producție de vinuri | AUDIO

O Universitate din Cluj va avea producție proprie de vinuri, după ce a cumpărat zeci de hectare de podgorie. În felul acesta, bugetul va crește, iar banii vor putea fi investiți în dezvoltare științifică, spun reprezentanții universității clujene.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj a anunțat că a cumpărat o podgorie de 65 de hectare din comuna Apoldu de Sus, județul Sibiu, care produce anual aproximativ 40.000 de litri de vin.

Aici sunt cultivate soiuri nobile albe, precum Sauvignon Blanc, Riesling Italian sau Pinot, dar și viță de vie veche românească, ca și Iordana. Ei bine, Universitatea va produce acum pentru comerț un vin propriu.

Reprezentanții universității spun că producția de struguri și de vin sub marca USAMV va aduce bani importanți în bugetul Universității, bani care vor fi direcționați către activitatea științică.

USAMV Cluj a lansat mai multe produse sub marca proprie în comerț în ultimii ani – preparate din carne, lactate, produse de panificaţie, legume sau fructe și numeroase răsaduri, cele mai multe românești.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Cătălin Suciu
Foto: Unsplash Thomas Schaefer