Cluj: UBB, prima universitate din România și printre primele din lume

Universitatea Babeș-Bolyai își menține poziția printre cele mai bune 5% universități ale lumii, conform clasamentelor internaționale ale universităților de referință în mediul academic european și internațional, publicate în vara acestui an.

Potrivit unui comunicat transmis marți, UBB este singura universitate din România prezentă în Academic Ranking of World Universities/ARWU — cunoscut și ca rankingul Shanghai al universităților, considerat cel mai vechi și cel mai prestigios clasament internațional al universităților prin prisma indicatorilor de excelență — de educație și de cercetare — folosiți în analiză.

În acest clasament, Universitatea Babeș-Bolyai ocupă poziția 601-700 la nivel internațional.

În ceea ce privește rezultatele pe domenii, conform Clasamentului Shanghai, UBB se află pe poziția 201-300 la Matematică, în timp ce la Inginerie Mecanică UBB ocupă locul 37 din 300 de poziții incluse în clasament.

În Times Higher Education Ranking/THE, unul din cele mai complexe clasamente internaționale ale universităților, combinând criterii academice legate de educație, cercetare, relația cu mediul socio-economic și internaționalizare, UBB se află pe prima poziție la nivel național, respectiv pe pozițiile 601-800 la nivel internațional.

Alte patru universități din România sunt clasate pe pozițiile 801-1000 în același clasament: Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea din București, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara.

UBB ocupă prima poziție a nivel național și în Clasamentul uniRank, care analizează universitățile prin prisma prezenței/popularității pe internet.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS