CLUJ: Spitalul de Recuperare și Clinica Medicală 1 revin la activitatea normală

Spitalul Clinic de Recuperare și Clinica Medicală 1 din Cluj-Napoca reiau luni activitatea normală și nu mai sunt spitale de suport COVID-19.

Conducerea Spitalului Clinic de Recuperare a conceput un plan de măsuri care vizează reglementarea activităților, pregătirea personalului, precum și pregătirea ambulatoriului clinic de specialitate, a bazei de tratament, a secției de spitalizare continuă și a secției de spitalizare de zi.

Noile măsuri duc la respectarea măsurilor de distanțare între pacienți și la cele referitoare la combaterea pandemiei de COVID, iar pacienții au acces în unitatea sanitară în funcție de programarea prealabilă și doar după triajul epidemiologic.

Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca este singura unitate medicală din Transilvania cu acest specific și asigură servicii medicale în specialitățile cardiologie, neurologie, balneologie, ortopedie-traumatologie, chirurgie plastică și reparatorie.

De asemenea, și Clinica Medicală 1 din cadrul Spitalului Clinuic Județean de Urgență Cluj-Napoca își reia activitatea normală.

Cazurile de bolnavi COVID-19 se tratează, în continuare, în județul Cluj la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” unde sunt 61 locuri, respectiv 37 locuri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS