Cluj: Spitalele pentru pacienții cu COVID-19 sunt pline până la refuz | AUDIO

La Cluj nu mai sunt locuri libere pentru pacienții depistați cu COVID-19, transmite corespondentul Europa FM.

Medicii sunt epuizați și vor să plece în concendiu, iar spitalele caută personal medical. Autoritățile vor deschide un centru de carantină, unde vor fi tratați cei fără simptome sau cu forme ușoare de boală.

Două spitale din Cluj-Napoca tratează exclusiv cazuri COVID: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și cel de Pneumoftiziologie. Doar că ambele s-au umplut. Primul are 120 de locuri și e ocupat în proporție de 100%, la fel ca și cel de Pneumologie, unde sunt 44 de locuri.

Și secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă mai au doar câteva paturi. Conducerea celor două spitale spune că și personalul medical e la limită din punct de vedere fizic și acuză oboseala.

Unii medici vor să își ia concedii, iar acum se caută soluții pentru angajări provizorii.

Autoritățile din Cluj care gestionează criza COVID au anunțat că vor deschide un centru de carantină, unde vor fi cazați pacienții fără simptome sau cei cu forme ușoare de boală.

Toți vor fi supravegheați de personal medical. Tot acum se instalează un tir cu 11 paturi de ATI în curtea Spitalului de Boli Infecțioase.

Potrivit ultimei raportări locale, 169 de pacienți sunt internați la Cluj cu COVID-19, dar pe lângă ei sunt alte câteva zeci de suspecți. Doar marți la Cluj au fost raportate 32 de îmbolnăviri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Cătălin Suciu
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS