Confidenţialitate

Cluj: Sectorul Horeca protestează față de iminentele restricții cu care se va confrunta după depășirea ratei de 6 la mie

Sectorul Horeca din Cluj protestează față de iminentele restricții cu care se vor confrunta după depășirea ratei de 6 la mie și cer o revizuire urgentă a acestora.

Într-o scrisoare deschisă trimisă marți,28 septembrie, reprezentanții Horeca solicită, printre altele, decuplarea acestui sector de evoluția ratei de incidență.

Cei din sectorul Horeca cer ca, pe baza certificatului verde, să se poată intra la restaurante, cafenele, baruri și evenimente, fără să existe vreo corelare cu rata de incidență.

”E un strigăt de disperare”, au transmis aceștia, ținând cont că măsurile luate par fără logică, iar rezultatul este ”un haos periculos”.

”Poate e timpul pentru HORECA să arunce instrucțiunile pe geam și să acționăm după cum ne dictează rațiunea rămasă”,

“Închiderea Horeca înseamnă locuri de muncă care trec în șomaj tehnic, persoane care rămân din nou fără servici în condițiile în care oricum Horeca se confruntă cu o criză națională a personalului calificat ca urmare a primelor restricții din pandemie, se confruntă cu datorii vizavi de furnizori, vizavii de proprietarii spațiilor de la care închiriază. Este o continuă sabie de-asupra capului, că pot sau nu mai pot să rămână funcționali după ce se încheie pandemia“, a declarat Raimonda Boian, purtătorul de cuvânt al Asociatei Patronale Horeca Cluj.

Marții, în municipiul Cluj-Napoca, rata de infectare a ajuns la 5,59 la mia de locuitori.

Foto/ Pixabay