Confidenţialitate

Cluj: PNL a pierdut 13 procente față de alegerile locale. AUR, peste 10% din voturi la parlamentare

Rezultate surprinzătoare la Cluj, unde PNL a pierdut procente importante față de alegerile locale din septembrie. Marele câștigător este AUR, partid care a obținut peste 10 procente din voturi, suficiente pentru un mandat în Camera Deputaților.

O prezență scăzută la vot și un rezultat mult sub așteptările liberalilor clujeni, comparativ cu scorul pe care l-au înregistrat în septembrie la alegerile locale: 33% acum, față de 46%, la locale.

PNL Cluj miza că va obține cinci mandate de deputați și două mandate pline de senatori, dar acum, cel mai probabil, va intra cu doar 3 mandate de deputați în Parlament și cu un mandat de senator.

Și la Cluj, surpriza majoră o constituie formațiunea AUR, care a obținut peste 10%, cu care își asigură un mandat în Camera Deputaților.

Potrivit rezultatelor parțiale după numărarea voturilor din peste 620 de secții din totalul de 665, PNL a obținut peste 33% din voturi. Al doilea partid este USR-PLUS, cu aproape 23%, iar al treilea cel mai votat este PSD, cu puțin peste 14%. Urmează UDMR, cu 12% și partidul AUR, cu peste 10%.

PMP și Pro România au obținut sub 5% din voturi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Cătălin Suciu