CLUJ: Peste 2000 de persoane la Marșul Maghiarilor de Pretutindeni

Marșul Maghiarilor de Pretutindeni are loc joi, la Cluj, iar la eveniment și-au anunțat participarea peste 2000 de persoane.

În fiecare an, pe 15 martie, poporul maghiar aniversează revoluția de la 1848 printr-o serie de evenimente comemorative.

Manifestanții vor mărășălui prin centrul orașului, vor ajunge la Institutul Teologic Protestant, apoi la Biserica Romano-Catolică Sfântul Mihail, unde se va oficia o slujbă religioasă, după care se vor depune coroane şi jerbe de flori la plăcuţa comemorativă de la fostul hotel Biasini, locul unde a fost cazat în 1848 poetul paşoptist maghiar Petofi Sandor, considerat de maghiari erou al Revoluției.

Organizatorii se tem ca nu cumva, pe parcursul evenimentului, să apară incidente nedorite, spunând că în urmă cu un an forțele de ordine au acționat inoportun, aplicând mai multe sancțiuni unor persoane care au arborat steagul Transilvaniei de dinainte de 1918.

Pe de altă parte, autoritățile au transmis ferm că vor acționa în spiritul legii, dar nu vor fi acceptate sub nici o formă însemne separatiste pe timpul demonstrației.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS